Mátrix energetika. Nagyon foglalkoztat a gondolat. Két könyvet olvasok, szinte egyszerre ugyanattól a szerzőtől, s hálás vagyok érte, mert ez a fajta információ  amolyan hiányzó láncszem volt az életemben.

Nehezen tudunk elszakadni a fejünkben zajló gondolatoktól. Van, aki azt hiszi, enélkül szinte nem is tudna élni. Aztán egy kényszerítő betegség hatására, le kell mondania jó néhány információ forrásról, újságról, könyvekről, olvasásról, s össze záródik belső csöndjével. Kifejezni sem tudja magát már könnyen, így egyre kevesebb emberrel érintkezik.

S amikor éppen blokkolni igyekszik az agyát, miközben beszélni próbál, s beugrik az utasítás, de hát nem megy, mit erőlködsz, végre meghallja a kívülről jövő mondatot: ne mondogasd, hogy nem tudok beszélni, hiszen akkor erre utasítod az agyad.

Richard Bartlett erről is ír a könyvében: minden hiedelmünknek van egy úgynevezett morfogenetikus mezője, s létezését azzal erősítjük, hogy még több félelmet, rossz gondolatot teszünk hozzá.

Nagyon megfogott még az a gondolat is, hogy ha azért táplálkozunk egészségesen, hogy ne legyünk betegek, gyakorlatilag a betegség mint félelem morfikus mezejét erősítjük.

« »