Théta healing, hipnózis, ez a két technika foglalkoztat mostanában a tudatos álom mellett. Ezek a fő irányvonalaim, amin haladni akarok. No meg persze a merkaba, mert ez az, ami mindenen átsegít. Tovább görget, szó szerint, ha megállnék egy helyzetben. Nemrég egy NLP technikát bemutató könyvben is a pörgetős módszerről olvastam, ha valamiben elakadnál, régi, bántó helyzetek, ha eszedbe jutnak, vagy úgy érzed, nem tudsz továbblépni régebbi sérelmeken, akkor fogd, és pörgesd meg, képzeld el, hogy forogni kezd, gyorsítsd fel, lassítsd le, ahogy jól esik. De építhetsz rá egy merkabát is, hiszen az is megforgatja. Van egy agykontroll technika is erre: képzeld el filmként, rakd ki egy vetítővászonra, aztán tekerd vissza, játszd le visszafelé. Kicsit továbbgondolva, a szereplőket is átalakíthatod akármivé, képzelj a helyükre rajzfilmfigurákat, a hangjukat is átalakíthatod gondolatban, lényeg, hogy minél viccesebb legyen, aztán tekerd vissza. Játszd le visszafelé, vagy fejjel lefelé is elképzelheted az egész jelenetet. Addig csináld, míg sikerül  igazán jót nevetned rajta, így bármikor eszedbe jut újra, a vicces kép is be fog ugrani.

 

Egy másik érzelmi teremtéshez kapcsolódó gondolatsor:

Az a fajta ember vagyok, aki nem ragad le dolgoknál. Inkább átengedi magán. Na persze, azért rá is tudok kattanni dolgokra, s dolgozik bennem egy ideig, de aztán elengedem, magam mögött hagyom, rákapcsolok egy Merkabát, meg elküldöm thétába. Olyan jól esik ilyeneket mondani például, hogy: “Vinne el a théta tér!,” meg “Hogy járna át a feltétlen szeretet!” mint, mondjuk ennek a cifrább változatait. Igyekszem pozitívan szitkozódni. Nagyon vicces, már ha sikerül. Át kell válogatnom a szókincsem, mert nemrég tudatosult bennem újra, hogy akkora ereje van az érzelemből odavetett szavaknak, hogy kár lenne veszni hagyni. Tehát az anyád pitája és társai helyett, mondjuk Menj te a thétába! S ezzel még jót is tettem vele.

Másik gyakori szójárásom a k..va életbe, na ehelyett mondjuk lehet egy: hogy szállna az egekbe kezdetű, vagy áldana meg az ég, vagy áldana meg a Jóisten hiszen a feltétel nélküli szeretet théta terét ha társítom mondjuk a Mennyországgal, akkor olyan, mintha a mennybe küldeném, hiszen azt is fent az egekben képzeljük el legtöbben. Az más kérdés, hogy valójában hol van. Most csak a saját hit rendszeremre alapozom.

« »