Ha az embert becsapják, átverik, kihasználják, egy új helyzetben, már ő is hajlamos ezekre a cselekedetekre. Tőlem is elvettek igazságtalanul, akkor igenis jár nekem ez és ez, ha trükköznöm is kell érte. Ismerős?

Egy ilyen szituba kerültünk a minap, s az egész helyzet, már hozta magával a következőt, hogy újabb trükközéssel, hogy lehetne még egy kis pénzhez jutni. De milyen áron? Mert az egész helyzet miatt nagyon rossz kedvem lett, s nem a lelki emelkedésemet szolgálja, hanem a szegénység tudatomat erősítené.

Speciális eset vagyok, tudom, más simán kihasználná ezt a helyzeti előnyt vagy inkább anyagi hátrányt, még ha sokak le is nézik érte, de nekem nem megy. S mikor a párom is úgy döntött, hogy a másik esetben is inkább az igaz utat választja, akkor esett le, hogy mi is történik.

 

Ha valami kétszer jön, akkor azzal munka, dolog van. Felhívja magára a figyelmet. Lecke. Tanulnivaló.

Nem a szeretet törvénye szerint akartunk dönteni, az első helyzetben, s már hozta is az újabb helyzetet, a csalás, szemfényvesztés világából, a pénz ördögi oldaláról. Adok, csöpögtetek, de te sokkal többet fogsz veszíteni, mert az én világomban, mindennek ára van, súgta a kísértés hangja. De ez az út lefelé visz, nem felfelé, s nem egyenesen. Csak mélyebbre az önbecsülés, önbizalom elvesztésének világába.

A lecke adott volt. A párom sem akarta igazán az előidézett helyzetet, inkább én erőltettem. A köv. szituációban pont fordítva volt. Én nem akartam, őt nem zavarta volna. S ahogy kimondta, jó döntést hozott a saját szituációjában, szerepében, bennem is helyre billent az egyensúly. Nem kell megalkuvóvá válnom. Nem kell semmit sem kockáztatnom. Nem kell feladnom saját értékrendszeremet.

Aztán a gyerekekkel este a gumiasztalról néztük az eget, s egy csodaszép életvirága ábra bontakozott ki lelki szemeim előtt. Nem hívtam, csak megjelent. Beindultak a gondolatok: vajon ez mindenhol ott van? Vagy csak én idéztem elő a védelemmel, amit kérni szoktam? Vajon más is látja? Vajon csak minket, magyarokat véd, vagy az egész Föld a védelme alatt áll?

Aztán megértettem. Ott van már ősidők óta, s aki észreveszi, tud kapcsolódni hozzá, függetlenül attól, hogy magyar vagy sem.

Láttam energia különbözetet is, pónis mesét követelt a lányom, így tündér ló képében közelített, de amikor a háló tetejére ért, már nem láttam, nehogy megijesszen, csak az energia vibrálását érzékeltem. Csodálatos tapasztalások ezek. Ha tudatában vagyunk a fényvédelemnek, s a végtelen szeretetnek, amely körülvesz minket, s gyakran megköszönjük mindazt a kegyelmet, s odafigyelést, amellyel vigyáznak ránk, minden a helyére kerül. Minden megoldódik. Magától.

« »